A nagytakarítás mindig sok idő!

 

A nagytakarítás mindenki réme. Nagytakarításba ugyanis akkor fogunk, amikor már úgy érezzük mindent ellep a kosz. Időnként valóban szükséges a nagytakarítás, de azután is szükség van rendszeres napi takarításra, ahhoz, hogy lakásunk hosszan tiszta maradjon. A nagytakarítástól viszont azért is tartunk, mert egyrészt rendkívül költséges, másrészt rengeteg időt vesz igénybe.

 

Egy alapos nagytakarításhoz nincs szükség több tucat színes flakonra, mert ezek ugyan elbánnak a kosszal – de vele együtt egészségünkkel és a környezettel is – hisz olyan kemikáliákat tartalmaz, ami ártalmas az emberre. Így a vélt tisztasággal, az Önfertőzést is megvesszük.

 

A valódi kemikália mentes tisztítószerek, pedig vagy nem kaphatók a boltokban, vagy a szaküzletekben olyan drágák, hogy alig fogy belőlük. Mi mégis valljuk, hogy a valódi tisztaság csakis környezettudatosan érhető el! A kemikáliákkal a kosz eltűnhet, de más szennyező anyagok kerülnek életterünkbe, ezt sose felejtse el.

 

Az európai lakosok több mint 10 000 milliárd forint értékben vásárolnak háztartási tisztító- és mosószereket. A gyártók folyamatosan ontják a takarítást újra és újra forradalmasítani hivatott termékeket, így az utóbbi években a tisztaságra vágyó fogyasztó eszköztára többek között előre nedvesített felmosórongyokkal, eldobható WC tisztító rendszerrel, és persze évről évre a tavalyinál is sokkal gyorsabban, erősebben, jobban tisztító szerekkel bővült.

 

Amiről a csodaszerek kapcsán nem tesznek említést, az a háztartási tisztítószerekben is nagy mennyiségben megtalálható vegyi anyagok egészségünkre és környezetünkre gyakorolt valódi hatása.

A lakás takarítással óvja meg egészségét!

Természetesen léteznek nagyon hatásos és környezetbarát tisztítószerek is, mi csakis ilyeneket használunk, köztük a  legextrémebbeket is, a koszevő baktériumokat. Ehhez természetesen sem piperetakarításnál, sem festés utáni takarításnál nem tud hozzá jutni a háziasszony, de mi ezeknek az egyedi takarítószereknek és eszközöknek a használatával valódi nagytakarítást végzünk.  

  

Amennyiben alkalmi takarításra, festés utáni takarításra, vegyszermentes takarításra, egyszóval valódi nagytakarításra van szüksége, akkor kérjen tőlünk ajánlatot, mert tőlünk az igazi nagytakarítást kapja. Cégünk logója a Kísértet, aki valóban eltünteti a koszt, s valódi friss levegőt hagy maga után, amiből minden ember kicsi és nagy nyugodtan lélegezhet.

 

Javaslatunk, hogy egy évben legalább kétszer érdemes profikkal elvégeztetni a nagytakarítást, mert sokkal többet spórolunk vele, semmint azt gondolnánk. A megdöbbentő viszont az, ha utána számol az áraknak, hogy a kemikáliák költségeihez képest, ez semmivel sem kerül többe.

 

A javasolt két nagytakarítási alkalom: Tavasszal, amikor eltűnik a téli locs-pocs, s valóban megújul a természet, s egyébként is húsvét előtt mindenki nagytakarít, s késő ősszel a nagyobb családi ünnepek előtt, a sáros időszak után, a fagyok beköszöntével érdemes egy-egy nagytakarításban a Kísértet és cégünk segítéségét kérni. 

E két időpont között viszont a napi takarításunknál érdemes szétnézni a konyhai alapanyagok között, amelyekkel kiválthatjuk a bolti tisztítószerek legtöbbjét. Ecet, szódabikarbóna, citromlé, mosószóda, szappan, dörzsiszivacs, mikroszálas kendő, ezek a takarító eszközök mind-mind nagyon olcsón beszerezhetők.

 

Évtizedekkel ezelőtt ezek az anyagok voltak a tavaszi nagytakarítás slágertermékei. Ezek a termékek nem tartalmaznak ugyan semmilyen vegyszeres illatosítót, de minden takarítás után, jöhet az erős szellőztetés, s lakó környezetünk jóval tisztább lesz,  mintha valamilyen tisztítószer adalékanyaga csillogna a felületen. A vegyi anyagok erejének másik alternatívája az idő.

 

Áztassa be ecetes, citromos vízbe, hagyja rajta a szódabikarbónát fél órára, és így tovább: az idő Önnek dolgozik. Lehet, hogy három perc helyett fél óra múlva lesz csak tiszta a kád, de cserébe tisztább lesz a levegő a lakásban, a bőrét és légutait nem kezdik ki durva anyagok, így nem kell méregdrága testápolókra költeni és kevesebb vegyszert enged le a lefolyón.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlatkérés - Kísértet és csapata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fürdőszoba

 

A fürdőszobai munkák során az ecet és a szódabikarbóna a két leghatékonyabb eszköz. Az ecet természetes vízkőoldó, forró vízzel kombinálva még hatásosabb.

 

A citromlé gyengébben, de szintén oldja a vízkövet. A szódabikarbóna önmagában, vagy vízzel, ecettel keverve súroló-, és általános tisztítószer.

 

A WC-t is megéri szódabikarbónával vagy ecetes vízzel kisúrolni. A legagresszívebb és egészségünkre legkárosabb bolti tisztítószerek közé tartoznak a lefolyótisztítók. Szelídebb, de hatásos módszer, ha az eldugult lefolyóba szódabikarbónát teszünk, majd ecetet öntünk rá, végül a habzás után forró vízzel leöblítjük.

Konyha

 

Azokon a felületeken, amelyek ételeinkkel érintkeznek végképp semmi helye az agresszív vegyi anyagoknak! A konyhában súrolószerként alkalmazható a fürdőben már bevált ecet és szódabikarbóna. Tűzhelytisztításra szódabikarbóna vagy mosószóda és víz keverékéből készített krémet használhatunk.

 

A tűzhely tisztán tartására jó módszer, akár rendszeresen, akár alkalmanként főzünk, amit az éttermek is használnak, hogy lefedik alufóliával a tűzhelyet. Az egyes kevésbé szennyeződött fólia anyagok újból felhasználhatók tűzhelytakarásra és az alufólia is jóval kevesebbe kerül, mint bármely tisztító anyag.

 

A hűtőt szappanos vízzel töröljük ki. A mikrohullámú sütőbe tegyünk egy tál citromos vizet, ezt párologtassuk ott el. A citromos gőz feloldja a rászáradt szennyeződést és így könnyebben kitörölhető a mikro nedves ruhával.

 

A konyhai lefolyóban is megelőzhető a dugulás, így a vegyszerek használata, ha valaki rendszeresen fogyaszt kávét, akkor a kávézacc szemcséi kitűnően tisztítják a lefolyó csöveket. Nem kell mást tenni hozzá, mint hogy a kuka helyett rendszeresen a mosogató lefolyóba ürítjük a kávézaccot és forró vizet engedünk rá a csapból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlatkérés - Kísértet és csapata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szagtalanítás, illatosítás

 

A szódabikarbóna kiváló szagtalanító: a hűtőszekrényben tartson egy nyitott szódabikarbónás zacskót. A hálószobában a matrac felfrissítéséhez szórjon annak felületére szódabikarbónát, hagyja állni rajta, majd porszívózza le.

 

A bolti légfrissítők és szagtalanítók allergiát, légúti panaszokat, sőt súlyosabb egészségügyi problémákat is okozhatnak, szintetikus illatanyagaikkal tulajdonképpen a beltéri légszennyezést növelik.

 

Forduljon inkább a természetes módszerekhez a levegő felfrissítésére: szellőztess gyakran, helyezzen el növényeket minden szobában, használjon természetes pot-pourrit szárított virágokat, gyümölcsöket, illóolajokat tartalmazót.

 

Ezekkel a módszerekkel jelentősen csökkentheti lakástakarításra fordított kiadásait, s sokkal tisztább környezetbarátabb lesz lakása. 

 

Évente két alkalommal a nagytakarításhoz, pedig kérjen segítséget a Kísértettől.

Takarítási Árak

Lakástakarításban tudjuk nagyon fontos tényező az ár, ezért fontos, hogy csak helyszíni felmérés után lehetséges valódi ajánlatot adni. Így pontosan meg tudjuk határozni mi az a munka, amire feltétlenül szükség van, mi az, amit Ön is elő tud készíteni, a költségeket csökkentve.

A személyre szabott lakástakarítási szolgáltatás ugyanis ugyanolyan fontos, mint bármi más, ezért igényeinek és pénztárcájának megfelelően dolgozzuk ki az ajánlatunkat, s a későbbi „lakás tisztán tartáshoz”, praktikus tanácsokkal és költségkímélő megoldásokkal látjuk el.

Kérj segítséget a Kísértettől, s a kosz, s a gond eltűnik, s egy élhetőbb, frissebb lakókörnyezetben,

Te is kellemesebben érzed majd magad!

 

Ajánlatkérés - Kísértet és csapata