Függönytisztítás, nincsenek buktatók, csak tiszta függöny

 

A függönytisztítást mindig helyben géppel végezzük el. A legtöbb függöny anyagától függően kitűnően alkalmas erre. Így nagyon sok időt és munkát megspórolunk a tulajdonosnak. A szalagfüggönyöket is ily módon kiválóan meg tudjuk tisztítani. Amennyiben saját maga végzi a függönytisztítást, akkor kérjük, vegye figyelembe az alábbiakat.

 

A függönyeinket számos módszerrel tisztíthatjuk: Mosógéppel, Gőzzel, Vegytisztítással, Porszívóval. Mindezek közül a legelterjedtebb a mosógépi függönytisztítás és a hazai háztartásokban kivétel nélkül ezt használják. Nem minden függönytípus reagál azonban ugyanúgy a mosógépi tisztításra. A poliészter szálból készült függönyöknél a mosás utáni méretváltozással nem kell számolni.

 

Ám vannak természetes alapanyagú függönyök, amelyekből az alacsony hőmérsékletű mosás nem távolítja el a szennyeződést, a magas hőfokú viszont csökkenti a méretét. A műszálas függönyeinknél, pedig a fokozott napsugárzás okozhat színváltozást, amit a megfelelő tisztítással el lehet kerülni.

  

Tanácsos már a készíttetésnél gondolni arra, hogy bizonyos méretnagyság felett mosógépünk nem lesz képes az anyagot kellően átforgatni, és kitisztítani. Ajánlatos a mosógépbe helyezés előtt jól kirázni függönyünket és beáztatni, hogy ne a saját szürke levében forgassuk órákon át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az áztató víz kellemes langyos legyen, és ne sajnáljuk bele a mosószert. Kíméletesen centrifugáljuk ki belőle ezt az első piszkos vizet, és csak ezután kezdjük el a rendes gépi mosást, az anyagon feltüntetett utasítások szerint, a megfelelő mosógép programon!

 

A mosás befejeztével rögtön vegyük ki a gépből a függönyünket, hogy minél kevésbé gyűrődjön Az igazán jó minőségű fényáteresztő függönyöket nedvesen, visszatehetjük a karnisra, hogy ott kirugózzák magukat. A rosszabb anyagminőségű függönyök esetében viszont elkerülhetetlen a vasalás.

 

A mindennapi, vagy heti takarítási rutin során viszont figyeljünk arra, hogy bármilyen művelet előtt portalanítsuk a függönyt. Mindig tartsuk szem előtt a függönytisztításnál az anyagon feltüntetett utasításokat. A tisztára mosott, kitisztított nedves függönyt csukott ablakok mellett szárítsuk, mivel a vizes lakástextil vonzza és megköti a port.

  

Erre a sok apróságra viszont egyáltalán nem kell figyelnie a függönytisztításnál, ha legalább a nagytakarítások alkalmával segítséget kér hozzá a Kísértettől!

 

Szeretné az egész lakás, iroda, épület függönyeit egyszerre kitisztíttatni, akkor Kérjen segítséget a Kísértettől és a tiszta függöny garantált!

Ajánlatkérés - Kísértet és csapata