A tisztítás, szorosan a takarításhoz kapcsolódó tevékenység. A célja, hogy a szennyeződött felületeket vagy anyagokat megszabadítsunk minden kosztól és baktériumtól. A felületek, szőnyegek és függönyök tisztasága kölcsönöz minden térnek ragyogást és frissességet.

A tisztításhoz kapcsolódóan a legismertebb, hétköznapi tevékenység a padlótisztítás és az ablaktisztítás. Rendszeresen tisztíttatjuk ugyanakkor a szőnyegeink és a függönyeink is. Minden egyes munka esetében sokféle technológiát és tisztítószereket alkalmazhatunk. Mi minden esetben csakis környezetbarát megoldásokat választunk.

A háztartásokban ugyanakkor gyakran van szükség kárpittisztításra is, az ülőgarnitúrák, kihúzható ágyak, székek és fotelek esetében. A műbőr tisztitás is egyre gyakoribb, hiszen számos bútort ezzel az anyaggal fednek be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

buborékok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tisztítás fajtái

A lakóépületek leginkább igénybe vett helyiségei a legtöbb esetben a konyhák és a fürdőszobák. A szennyeződések itt a legtöbbször a legeldugottabb helyeken tapadnak meg, a gőzben és a meleg párás környezetben. Ezekben a helyiségekben így időszakosan fontos a fugatisztítás is.

A padlótisztítás, az adott felület jellegétől és kiterjedésétől függően lehet kézi, olajos vagy súroló automatával is elvégezhetjük. Ugyanilyen módon felület és anyagfüggő, hogy a tisztítás gőzzel, habbal vagy magasnyomású vízsugárral történik-e.

Vannak estek, amikor magát a teret kell megtisztítanunk. A járványos időszakokban nagyon fontos a fertőtlenítés, az ózonos tisztítás. A kórokozók, a bacilusok ilyenkor az emberi szem számára láthatatlanul tapadnak meg a felületeken vagy a levegőben szitáló részecskéken. A fertőtlenítés célja – különböző módszerekkel - ezek tökéletes eltávolítása. Ennek nagyobb szükségét és hatását talán sohasem éreztük, mint az elmúlt időszakban. Különösen olyan helyeken, ahol több idős vagy beteg ember található vagy azok a terek, ahol sokan sportolnak így még szaporábbá téve a légzést.

Speciális szolgáltatások

Az ipari tisztítás az a terület, ahol a szennyeződések egészen speciális, az adott iparágra jellemző formáival találkozunk. Ezek a szennyeződések ugyanakkor rendkívül makacsok és nemcsak a munkagépeken és azok közvetlen felületén, hanem a padlón, a falakon és a mennyezeten is megtalálhatóak. Így mindig az adott területhez, az olajos, zsíros ipari szennyeződésre alkalmas eszközökkel, módszerekkel és tisztítószerekkel dolgozunk.

Nemcsak az ipari épületeknél, létesítményeknél, de más közösségi terekben, művelődési, műemlékjellegű tereknél is fontos a különleges felületek rendszeres tisztán tartása. Ilyenek a márványtisztítás, de a mennyezettisztítás vagy a külső homlokzatok tisztítása is.

Bármilyen típusú tisztítási munkával kapcsolatban vegyék fel velünk a kapcsolatot. Korszerű berendezéseinkkel, eszközeinkkel és környezetbarát tisztítószereinkkel a lehető legmagasabb színvonalon oldjuk meg a problémát!

 

Ajánlatkérés - Kísértet és csapata